Schimmeldiagnostiek
Een schimmelnagel geneest zelden of nooit vanzelf. Wanneer de nagel door een schimmelinfectie is veroorzaakt, kan deze infectie zich langzaam uitbreiden. Mede daarom is behandeling noodzakelijk. Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er een schimmel in het spel is en met welke schimmelsoort men te maken heeft. De pedicure met het certificaat Schimmeldiagnostiek is in staat een monster te nemen van de aangedane nagel of huid Deze wordt opgestuurd naar Laboratorium Microvida De patholoog stelt vast of er een schimmel aanwezig is en welke. Naar aanleiding van de uitslag van het laboratorium kan een behandelplan worden opgesteld. Het onderzoek door de patholoog zal worden vergoed door uw zorgverzekeraar. (let wel op uw eigen risico!) HET AFNEMEN van de schimmeldiagnostiek is een service bij vaste cliënten van voetverzorgingspraktijk Vlaardingen.
Schimmeldiagnostiek’, ‘Heb ik een schimmelnagel of niet?? Schimmelnagels en voetschimmel komen steeds vaker voor. Om u bij de behandeling hiervan beter van dienst te kunnen zijn heb ik (Pedicure) de opleiding schimmeldiagnostiek en Paramedisch Chiropodist gevolgd. Met het bijbehorende certificaat is uw pedicure bevoegd om een monster van de schimmel af te nemen en dit in te sturen naar laboratorium Microvida. Hier wordt het monster onderzocht op schimmelsporen. Binnen enkele weken heeft uw pedicure de uitslag en een behandeladvies. Wanneer wordt schimmeldiagnostiek toegepast? Een van de kenmerken van een schimmelnagel is de kleur meestal wit/geel of bruinig. Maar er zijn meer oorzaken voor een afwijkende verkleuring van de nagels. Zoals: psoriasis, medicijngebruik of interne aandoeningen. Om bij twijfel zekerheid te verkrijgen is de schimmeldiagnostiek toepasbaar. Moet een schimmelinfectie altijd worden behandeld? Schimmelinfectie van de nagels begint vaak aan de grote of de kleine teennagel in een hoekje. Dit breidt zich langzaam uit naar de rest van de nagels. De nagelplaat wordt dik en brokkelig en kan loslaten. De nagel groeit niet meer in de lengte maar wordt steeds dikker dit kan pijn of een ingroeiende nagel veroorzaken dor de toenemende druk van de schoenen. Een schimmelinfectie van de huid (dermatomycose)openbaart zich vaak door kloven tussen te tenen. Dit kan behalve pijnlijk ook gevaarlijk zijn, als de infectie een bacteriële infectie wordt, kan uiteindelijk operatieve verwijdering nodig zijn. Bij beide vormen van schimmelinfectie geldt dat de aandoening besmetttelijk is voor uw omgeving. Dus geldt het advies van uw Pedicure : ALTIJD BEHANDELEN!
De pedicure kan nooit een 100% garantie geven of een behandelplan gaat werken, men is afhankelijk van een aantal factoren. Werkt het immuunsysteem mee? Groeien de nagels?, de nagels moeten namelijk gezond uitgroeien. Gaat u regelmatig naar de pedicure om de nagels te laten frezen? Doet u de producten iedere dag gebruiken die geadviseerd worden door uw pedicure. Behandelt u ook uw sokken en schoenen en dekbed mee?
|